dimecres, 14 de març del 2007

D'Oh!

  • ¿Qué ocurre con Vi$ta y el DRM? #


Comentari: Si teniu nassos, llegiu-vos-ho. Ubuntu, et falta poc per entrar a casa i quedar-te.

2 Comments:

Sanse deia...

Doncs no se a que esperes, la veritat. Si comparem rendiments d'ubuntu amb windows XP Pro t'asseguro que el rendiment son idéntics, inclús, molt millor el de Ubuntu. Et trobares potser que perque tot et funcioni en una distro ubuntu tindràs que baixar-te alguns codecs o alguna tonteria, però ja esta. JA!

A part, el openoffice, en utilitzar java tarda una mica més en inicialitzar-se, però després tot va de perles.

Una altre cosa interessant que realitzen els sistemes GNU/Linux i que no ho fan pas els sistemes Windows és l'ús de la memòria virtual. Fixa't-hi ara mateix en el tant per cent de memòria física que estàs utilitzant i en el tant per cent de memòria virtual. En efecte, estàs fent paginacions a disc dur sense tenir tota la RAM servida ni reservada. OMG! Estás relantitzant els processos d'escriptura/lectura de disc i de calcul de processos. Adivina! En GNU/Linux no pasa! :)

A part, tot el que has comentat del DRM... i no només el que posa en l'article. Entre el kernel del SO i el hardware Microsoft amb el sistema DRM ha creat tota una sèrie de comprovacions per evitar emulacions de unitats de CD, etc. etc. etc. amb la qual el sistema es veu relantit en multíssimes de les seves operacions bàsiques.

Després està el tema de incompatibilitats, tot i que Windows Vista te una utilitat per executar programes com a Windows XP o 98, o 95,... no funciona del tot bé, per tant, moltes aplicacions no són compatibles amb Windows Vista (conec casos d'usuaris domèstics que han tingut que tornar PCs de sobretaula ja que les aplicacions que utilitzaven, ja sigui per el nen perque jugui, per el marit per fer interiorisme, etc... no funcionaven amb Windows Vista).

Un altre tema que no entenc gaire de Windows Vista és el requeriment inicial de RAM, et menja una barbaritat, tot i així els programes et van suaus i aplicacions externes també. No ho entenc pas... un altre misteri...

Concluïnt, quan acabis projecte, no dubtis en passar-te a ubuntu. Seràs més feliç

P.D. Abans de formatejar el portàtil per tenir Ubuntu en el Vaio vaig instal·lar-me Vista... el volia tenir uns dies... encara que al final varen ser només unes hores...

Unknown deia...

Tinc la ISO de l'Ubuntu Ultimate 1.2 per aquí preparada.
Estic buscant combinar-ho per a tenir un PC on posar-la i mira què/com/quan/quant/etc.
Seguiré els teus consells.

Music sounds better with you, baby

Cita: Otros muchos me han mostrado también que las únicas barreras están en nuestra mente. at El Sentido de la Vida
Màxima: Dentro de 20 años no te arrepentirás de lo que hiciste, sino de lo que no te atreviste a hacer by Mark Twain