dilluns, 30 de gener del 2006

Ajuda: de gurú a gurú

A veure, porto dies i dies i dies volent fer un parell de coses amb l'ordinador però no sé com.

1era:
M'agradaria penjar cançons per aquí, el blog, i com que l'allotjament gratuït de fitxers en MP3 és quelcom utòpic i no penso posar-los al meu PC (algun fill de sa mare hi entraria per intentar rebentar-lo) he pensat una solució: penjar-les com a videoclips. La qüestió seria agafar el Movie Maker, carregar la song com a banda sonora i, aquí és on tinc el problema, buscar una seqüència de vídeo prou llarga (a poder ser a l'estil de les visualitzacions de les que disposa el Winamp, sin ton ni son, per a "fer passar el temps" i permetre'm guardar el vídeo en format .WMV, ja que si sols hi poso música de fons i no hi assigno cap vídeo, ho guarda com a .WMA, i esclar, i si vull pujar-ho al YouTube ha de ser .WMV, ja que seria l'única forma de compartir-ho (crec, perquè mira que he provat coses)... Bé, qui es pugui plantejar una solució per a això ja haurà entès el problema que tinc amb aquesta explicació que he penjat aquí. Si no ho heu entès, en principi no hem podeu ajudar (en principi, sempre hi ha qui et troba allotjament gratuït i gairebé il·limitat per a arxius d'MP3 i que permeti enllaçar-los aquí al blog per a què el personal pugui disfrutar-los). La música, com la cultura, s'ha de compartir !

2ona:
A veure, aquí arriba el "temilla" amb les sessions i els CDs descarregats am l'eMule que arriben com a 1 sol .MP3 i el .CUE corresponent.
El mètode que feia servir fins ara per a passar d'aquest .MP3 i aquest .CUE a tota la llista d'.MP3, un per a cada cançó, amb la numeració corresponent, una mica pesat i llarg. Consistia en el següent:

  • Obrir el Nero i carregar el CUE, per tan, esperar els entre 3 i 5 minuts que es tirava partint l'MP3 i passant cada part a WAV.
  • Grabar una imatge .NRG
  • Obrir l'Alcohol 120% (o fent servir el Nero Image Drive) i carregar la imatge .NRG que havia creat
  • Engegar el dbPowerAmp per a ripejar el CD (resant per a que el reconegués a freedb.org o sino introduïnt els noms de les pistes una per una, llegint directament del .CUE original)
  • Ripejar la imatge .NRG (que no sé perquè la pilla a 4x, i esclar, es tira gairebé 15min)
  • Tancar el dbPowerAmp, desmuntar la imatge de la unitat virtual, eliminar-la, esborrar l'MP3 original i el .CUE associat.

Ja veieu que aquest mètode és un parkal, ja que a part de l'MP3 (el CUE no el compto ja que és un arxiu de text) genero el mateix volum de MB en les songs ripejades en MP3, però és que la imatge de l'Audio CD feta en .NRG es menja els seus 600 o 700 MB tranquilament. I si sumem el temps que consumeixo (comptant que introdueixo els títols a mà) pot arribar tranquilament a 30min per CD. Quan en tens pocs val, però amb el volum amb el que treballo ... és quelcom exasperant.

2ona*:
Pel mateix tema dels .MP3 on està "tot enganxat" però que ja tracta una sessió, i no un CD amb cançons diferenciades i separades per la seva respectiva pausa, havia desenvolupat un mètode per a que no fós tan pesat i engorrós tenir un CD amb una sessió al cotxe i haver de passar o tota la sessió o menjar-te-la a càmara ràpida per arribar a un tros que molés. Em muntava el meu propi .CUE, amb pauses de 4min entre cançons i així aconseguia passar ràpidament. Pillava l'MP3, el .CUE, els carregava al Nero, i un cop passades les cançons tallades ja, em menjava la pausa de 2 segons; així sortia tot niquelat. Cal dir que en cas de no coincidir el total de duració de l'MP3 amb el del .CUE (on s'ha d'ndicar aquest paràmetre) la "cueta" que quedava penjada es tractava com una última cançó, de la longitud que quedés per passar (molt currat). Per a saber la duració el més exacta possible obria l'MP3 Audio Mixer i carregava l'MP3 per veure in arribava exactament (fins a centèssimes de segon).

Ja veieu la quantitat de Software que gasto per fer aquesta merdeta. Necessito un programa per tallar pim pam, o per passar un .MP3+.CUE a varis .MP3, sense necessitar ni el Nero, ni la imatge, ni el dbPowerAmp ...

Si algú em podés ajudar en algun d'aquests dos temes (aportant solucions plausibles i meditades) li estaria eternament agraït. Si més no, encara que no se'm dongui la panacea, amb unes indicacions o plantejaments m'aniria bé. Absteniu-vos desinteressats-torracollons, incults, pesats, vagos o passotes. Gràcies doncs, i sorry per la parrafada.
*Per a qualsevol detall/solució/comentari/aclariment m'ho deixeu aquí o m'envieu un mail (si ha de ser molt llarg).

4 Comments:

Versek deia...

No voldria pas ser un dels que descrius aal final del post, pero crec que pot ser que et serveixi aixo. Aixo si nomes et servira per a penjar song sueltas. http://www.castpost.com/

Si el que vols es poder compartir (no que puguin escoltar el cd desde el blog) un cd sencer amb els amics, jo intentaria fer servir un altre tecnica. Jo intentaria buscar webs d'allotjament gratuit i ja esta.

Versek deia...

Tambe pel segon problema mirat aquesta page a vere si et srveix.

http://www.imespasa.com/Pages/Manuales/los_archivos_cue.htm

Unknown deia...

Pel que fa a l'allotjament gratuït, hi ha forces web que limiten les extensions d'arxius, i esclar, passo d'anar pujant arxius amb extensió .JPG perquè després s'hagin de renombrar a .MP3, o fer servir un programa com el Camouflage perquè quedin "amagades" darrere una foto. M'estic registrant al CastPost i hi faré proves.
Pel que fa a lu dels CUE, m'he estat llegint la web i està molt bé, començo a fer proves ara mateix.
Moltes gràcies per aquesta super-eficiència Geno !
(Els que descric al final del post ja han passat d'escriure).

Unknown deia...

A veure, de la web que m'has passat pels .CUE, treient tota la palla m'he quedat amb un sol programa que recomana i .. VA DE LUJO ! És justament el que buscava ! Encara que l'enllaç no funciona l'he trobat per un altre lloc. Merci Geno !
Per lu del CastPost, tu mateix pots mirar a la web ... jeje.

Music sounds better with you, baby

Cita: Otros muchos me han mostrado también que las únicas barreras están en nuestra mente. at El Sentido de la Vida
Màxima: Dentro de 20 años no te arrepentirás de lo que hiciste, sino de lo que no te atreviste a hacer by Mark Twain