divendres, 14 de maig de 2010

The Corner

Suposo que Requiem por un sueño, en menys de dues hores et/us pot fer pensar en que caldria algun canvi. Però és que després de veure The Corner, la sèrie de l'any 2000, premiada amb varis Emmy, ambientada a les cantonades de la ciutat de Baltimore on es ven droga (on més tard es rodaria The Wire, una sèrie que està en el top 3 de les més aferrissades crítiques), et deixa encastat a la cadira.

L'argument: la història d'una familia vinguda a menys per culpa de les drogues, amb continus flashbacks de com anava tot abans i de com tot empitjorava. Sona tan pròxim que esgarrifa. Els protagonistes són el pare, en Gary-heroïnòman, la mare, la Fran-cocainòmana (en una interpretació BRU-TAL, de l'estil de la matriarca de Sons of Anarchy) i el fill gran, en DeAndre-traficant.

El més colpidor de tot plegat és que, al final de la sèrie, que consta d'una sola temporada de 6 episodis de menys d'una hora (el darrer dura 1h i 20min), surten els protagonistes REALS parlant i explicant, en uns minuts, com enfoquen la vida des de llavors. Pel que calculo, aquesta conversa que s'esdevé a la cantonada que més apareix a la sèrie, es dugué a terme el '99.

Si teniu temps i no teniu cap pressa, ja que l'estil de The Corner és el que s'usarà més tard a The Wire (incloent moltíssims dels actors, fins i tot el jefe de l'agent Olivia, de Fringe), no us la perdeu, si us plau.

Si algú no la té o la vol aconseguir, que me la demani, que estaré encantat de compartir aquesta obra mestra del "documental-novel·lat".

I després es pregunten perquè Internet està superant la TV ... emeteu coses així, i emeteu-les subtitulades home!

Nice Season.

1 comentari:

Martasuper deia...

Quan em jubili i per fi tingui temps, et demanaré aquesta sèrie per mirar-la.
M'encanta Baltimore, hi vaig ser l'any 93 i em vaig enamorar de la ciutat. M'encanten les ciutats portuàries, i si tenen racons sòrdids, encara més. Suposo que em recorden la meva ciutat estimada. M'encanta Gènova, Nàpols, Oporto, Bilbao, Gijón i segur que m'encantaria Marsella, però encara no hi he anat.
Quan hi vagi, hi aniré al port, em menjaré una bullabesa i marxaré.

Music sounds better with you, baby

Cita: Otros muchos me han mostrado también que las únicas barreras están en nuestra mente. at El Sentido de la Vida
Màxima: Dentro de 20 años no te arrepentirás de lo que hiciste, sino de lo que no te atreviste a hacer by Mark Twain